Saturday, November 19, 2011

Bakmi Wewe

Ga tau kenapa, belakangan ini ngidam bakmiiiiiiiii terusssss. Padahal kita ketahui bersama, makan mie itu kan musuh besar nya diet yeeee. Secara gw bercita-cita biar ga semakin melar, makan mie harusnya jadi pantangan donk... Tapi apa daya... I surrender to the temptation of noodle..

On one Sunday morning, gw en Asmet lagi di daerah Kota. Tiba-tiba aja gw keinget sama Bakmi Wewe. Gw tau nya ini dari postingan orang juga yang nulis kalo ini masuk salah satu mie favoritnya.

The food:
1. Bakso Goreng (Rp. 5.000)


Kualitas bakso gorengnya sih... lumayan saja. Not the best but definitely appetizing. Kadar kegaringannya pas, crunchy luarnya en agak alot dalemnya. Sebenernya sih paling mantep kalo bakso goreng itu panas tapi berhubung disini ga bisa dipanasin, ya mau diapain.

2. Bakmi Kriting


Lupa harganyaaaaaaaaaa :( Tapi ga mahal2 amat kok, less thank 20K per bowl, so it's quite affordable. Bakmi yang di Mie Wewe adalah jenis bakmi keriting. Buat patients yang doyannya mie keriting,this is recommended! One of the best I ever had in Jakarta. Rasanya gurih, porsinya cukup dengan daging yang engga pelit. Gw liat daging cha siu nya bikin sendiri jadi rasanya juga lebi enak daripada yang cha siu nya suka keras ga jelas karena uda lama. Gw sendiri kurang begitu demen sama mie keriting, gw lebi suka yang lurus gitu. Itu aja menurut gw mie nya lumayan yummy, karena bumbu nya berasa. Kadang mie keriting karena mengandalkan topping nya yang daging banget jadi suka ngelupain ngasi rasa yang mantep buat mie nya, padahal kan kalo makan kita makan mie en dagingnya ga bersamaan ya...

Gw lumayan suka ni mie :) Untuk mie keriting, Bakmi Wewe is definitely on my list!p

Rating: 7/10
Location: Ketapang Jakarta

Saturday, November 05, 2011

Deltoro's BBQ Ribs and Steak

Deltoro's in Grand Indonesia has tickled my curiosity for a while. I've been passing through this ribs and steak for several times and this place always offers some sort of credit card discount. Finally, I gave in to my carnivorous desire and dragged Asmet with me to have a Flintstone session *grin*


The place is a generic mall resto. Wooden interior with several sofa cubicle and square tables. The decor is really standard, a bit disappointed considering they put a high price on their menu. The waiters are attentive and understand the menu so that's a plus from me.

The food:
1. Deltoro's US Pork Spare Rib (Rp. 200.000/Full Slab)


YUMMY!!!! The us ribs are sooo tender. I'm not a big fan of that pricey rib place so for me finding this affordable ribs with good quality is a blessing :) Only available in BBQ sauce despite the 3 options available in the menu, this is a must try. Humongous ribs in a huge plate that can satisfy my gigantic appetite, nicee :) The BBQ sauce has a tangy flavor layered with sweetness that seeps through the ribs. The bones the spare ribs is so tender, you can eat it if u want. The meat is marinated nicely, juicy and tender. The mashed potato is just okay, slightly above average :)

2. Balinese Original Local Pork Baby Back Ribs (Rp. 184.000/Full Slab)


Another giant piece of meat landed on our table and again satisfying. Although I prefer the spare ribs, this one is also yummy. The meat is not as tender as the US ribs but the traditional feel is a very interesting. Resembling those traditional ribs joined, the sweetness from sweet soy sauce dominates this dish. With hints of spiciness and the sambal available, all we need is a plate of hot rice to make this dish unforgetable.

A recommended place for u carnivores!

Rating: 7.5/10
Location: Grand Indonesia, Jakarta